Houtsnijden

Scroll verder om mijn werk tot nu toe te bekijken en te zien wat er zoal
mogelijk is. Mocht je vragen hebben of een eigen idee, neem dan eens
vrijblijvend contact met mij op.

Chevrolet Blazer

Mijn eerste echte project: Chevrolet Blazer van 1973 gemaakt uit
Lindenhout. Dit was toen mijn eigen oldtimer. Na een aantal lessen bleek
deze “vierkante bak” toch meer rondingen en details te bezitten dan ik zelf
dacht. Dat motiveerde mij juist om die details ook in het houten model te
verwerken.

Schildpadden CCUVN

Ten behoeve van de Crohn en Colitis Ulcerosa vereniging heb ik twee schildpadden gemaakt die zijn verloot. De opbrengst is naar de pati├źntenvereniging gegaan.

Geboortekaartjes

Super leuk om te maken, super leuk om te geven en super leuk om te krijgen! Een replica van een geboortekaartje uitgesneden in hout, al dan niet met pyrografie accenten. Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Uitgesneden in lindenhout.

“De Knoop”

Vanwege het 40 jarig bestaan heeft de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) op 12 en 13 april 2019 een tentoonstelling georganiseerd met de naam “De Kunst van leven met IBD”. Aangezien ik zelf de ziekte van Crohn heb, ben ik door de CCUVN gevraagd om deel te nemen aan de tentoonstelling. De Crohn is mede de reden dat ik ben begonnen met houtsnijden waardoor ik dit een mooi idee vond. Het resultaat zie je hieronder, namelijk “De Knoop”, omdat een chronische darmziekte soms aanvoelt alsof er een knoop in de darmen zit. Zeer tevreden met het eindresultaat! De tentoonstelling was ook een groot succes. Ik heb veel reacties gehad op het beeld en na een veiling met een aantal ge├»nteresseerden is “De Knoop” verkocht! Mijn eerste echte verkoop van houtsnijwerk!

“De Knoop” is met de hand gemaakt uit kersenhout, ongeveer 50 (70 op voet) x 20 x 18 cm groot, en afgewerkt met lijnolie en boenwas.